Brownie podwójnie czekoladowe

Brownie podwójnie czekoladowe

Po dłuuuugiej przerwie wracamy z blogiem! :D 

Czym się z Wami przywitamy? Przepisem! Oczywiście czekoladowym ;)
To jedna z naszych sprawdzonych i ulubionych receptur, której efekt idealnie dopełnia filiżankę kawy na plotkach z przyjaciółkami,
a nawet na męskim spotkaniu biznesowym.
Co to może być?
BROWNIE!


Nie będzie to jednak klasyczna wersja, gdyż wzbogaciliśmy je o dodatkową porcję czekolady.
Oprócz aksamitnego ciasta z dodatkiem ciemnej czekolady natkniemy się na zatopione w nim kawałeczki mlecznych kostek.
Brzmi kusząco, prawda?
Także nic prostszego! Wystarczy kilka składników, zakasane rękawy i do dzieła ;)

Plan działania jest taki:
1. Piekarnik nastawiany na 180stopni ( termoobieg 170 stopni )
2. Rozpuszczamy czekoladę razem z masłem w gorącej kąpieli wodnej. Studzimy
3. W oddzielnym naczyniu miksujemy jajka razem z obydwoma rodzajami cukru
4. Do masy jajecznej dodajemy sól, wanilię oraz ostudzoną czekoladę z masłem. Dokładnie mieszamy
5. Mieszając dodajemy stopniowo mąkę
6. Do masy, dodajemy grubo posiekaną mleczną czekoladę, dokładnie mieszamy
7. Formę 25x25cm wykładamy papierem do pieczenia tak aby papier wystawiał ponad brzegi formy i równomiernie rozprowadzamy przygotowane ciasto
8. Wkładamy do piekarnika na 25-30min
9. Po tym czasie wykładamy ciasto z piekarnika i dajemy mu wystygnąć

Po wykonaniu planu nadszedł czas delektowanie się przepysznym, mocno czekoladowym kawałkiem czekoladowego nieba :)
Smacznego!